Om The Magic Forest

The Magic Forest är en ljuspark som förvandlar Stadsparken i Örebro till en magisk plats i vinter. Parken fylls av färgsprakande LED-lampor och fantasifulla ljusinstallationer. Varje kvart visas en ljusshow där lamporna leker till ett unikt musikklipp. Som besökare kan du utöver den magiska upplevelsen också njuta av både varma drycker och något gott att äta. 

Utomhusevenemanget är öppet den 2–31 december kl. 16:00-20:00 och har fri entré. Med endast ett stenkast från centrum, rekommenderar vi att du åker kommunalt, går eller cyklar. 

The Magic Forest är ett evenemang som genomförs under tre år med målet att göra Stadsparken till en attraktiv park även vintertid, 2023 är tredje och sista året. Ett besöksmål för turister och en mötesplats för örebroare. Det ska vara öppet och tillgängligt för alla, och därför är det kostnadsfritt för besökarna.

Evenemanget arrangeras av Örebrokompaniet och vi är glada för att i år presentera Prezero Recycling som evenemangets huvudpartner.

Prezero Recycling
I allt vi gör verkar PreZero Recycling för framtid med Zero Waste. Det gör vi genom att erbjuda effektiva avfalls- och återvinningslösningar med fokus på våra kunders behov och långsiktig hållbarhet. Vi samlar in och hanterar restmaterial från våra kunders verksamhet genom återvinning och energiutvinning.

Med snart åtta miljarder människor på jorden är det inte hållbart att använda sig av jungfrulig råvara och sedan gräva ner avfallet. Ska planeten räcka till och fortsätta gå att bo på måste vi leva cirkulärt. Avfall ska bli råvaror. Det som är gammalt ska bli nytt. Värdelöst ska bli värdefullt. Cirkulär ekonomi brukar det kallas. Rent förnuft, säger vi.